Fesztiválszerzon főszereplője a felvonulási szekrény!

Felvonulási szekrény

Aki még nem ismerné ezt a fogalmat, kezdjük azzal, hogy mi is az a felvonulási szekrény!
Ez egy kis mobil szekrény, amibe be lehet kötni az áramot, és egy csomó csatlakozó aljzatot tartalmaz, amihez elektromos eszközöket csatlakoztathatunk. Ezek lehetnek normál 230 V-os csatlakozók vagy 3 fázisú ipari csatlakozók is. Tulajdonképp eddig olyan, mint egy egyszerű otthon is használt hosszabbítós elosztó, csak épp ipari kivitelben.
Persze itt minden aljzathoz van külön kismegszakító is, és szoktak beépíteni életvédelmi FI relét is.
Egy fesztiválon, ahol csak egy sima villanyóra van, szinte elengedhetetlen egy ilyen eszköz, mert ezen keresztül tud áramot venni minden résztvevő árus, szolgáltató, akinek áramra van szüksége.
Az igényeknek megfelelőn más és más kialakítású felvonulási szekrény is létezik, ugyanis minden gyártó kicsit másmilyenre készíti. Más lehet a csatlakozó aljzatok száma, az elrendezés, és a kismegszakítók méretezése és kiosztása is.
Épp ezért vásárlás előtt jól át kell gondolni, hogy pontosan milyenre van szükség, mi az ami mindenképp szükséges lesz bele számunkra, és érdemes azért felülméretezni, tehát maradjon benne tartalék csatlakozó hely is, hátha szükség lesz rá.

A fesztiválokon szinte mindig található ilyen szekrény, hiszen az ilyen helyeken nincsenek kiépítve fixen telepített elektromos csatlakozási pontok.

Megosztás