A barberek élete

Barber

A barberek munkája nem olyan egyszerű, mint amennyire annak néz ki esetleg sokak számára.
Egy barber gyakorlatilag egész nap talpon kell, hogy legyen, nem ülhet le hajvágás közben. Ráadásul a kezét is magasban kell tartania, az nem remeghet, hogy a vendégnek tökéletesen sikerülhessen a frizurája.

És ez még csak a fizikai része a dolognak.
Ahhoz, hogy keresett barber legyen valaki, visszatérő vendégköre is kialakulhasson, folyamatosan képeznie kell magát. Figyelni kell a haj trendeket, és meg kell tudni valósítani a látott, illetve kért újdonságokat is. Ehhez gyakran 1-1 napos tréningekre, workshopokra is el kell látogatni, hogy megtanulhassanak minden új technikát.
A gyakorlott, rutinos barberek keresettek, nagy számban található barber állás hirdetés a neten. Persze csak a megfelelő referenciákkal rendelkező, gyakorlott borbélyok után kapkodnak a munkaadók, így egy pályakezdőnek korántsem könnyű a dolga, ha állást keres.
Épp ezért érdemes már a gyakorlati időszakban minél magasabb szintre emelni a barbereknek a tudását, hogy aztán könnyen, és hamar munkát találhassanak maguknak, amikor megszerezték a megfelelő képesítésüket.

Megosztás